Sociale innovatie

25 januari 2018
Debat en boekpresentatie in Utrecht van de essaybundel ‘Sociale innovatie in de praktijk’ van diverse hogescholen over het zoeken naar nieuwe antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Lees hier het verslag.

Dag vd Stad

Archief

SIA-congres ‘Pak de ruimte!’

30 november 2017
Stadslaboratoria als verbinder tussen onderzoek, beleid en onderwijs. Een sessie over Fieldlabs, Urban Labs, Living Labs, InnoLabs. Experimenteerruimten waar gemeenten, ondernemers, bewoners, studenten en docent-onderzoekers gezamenlijk zoeken naar lokale, situationele oplossingen voor maatschappelijke problemen. Deze sessie werd georganiseerd tijdens het SIA-congres ‘Pak de ruimte!’ in Nieuwegein. Lees hier het verslag.

Samenwerken aan Den Haag

16 november 2017
Mensen maken samen de stad. Of je nu je straat groener wilt maken, je eigen huis wilt bouwen of goede ideeën hebt over hoe de binnenstad nog mooier kan: je hebt er anderen bij nodig en je krijgt te maken met de gemeente. Samenwerkingspartner Platform STAD gelooft in samenwerking en wil dat stimuleren. David ter Avest van het lectoraat Dynamiek van de Stad (Inholland) reflecteerde op basis van zijn onderzoek op de Haagse ervaringen.

De Dag van de Stad

30 oktober 2017
De burger als huisdier van het beleid? Een workshop over burgerkracht, zelfredzaamheid en participatie tijdens het congres ‘De Dag van de Stad’.
Lees hier het verslag.

Op zoek naar interessante sprekers/onderzoekers die inzicht hebben in en oplossingen kunnen aandragen voor maatschappelijke vraagstukken in de stad? Laat het ons weten via platformstadenwijk@hhs.nl