Dr. Carina Wiekens is opgeleid als psycholoog en gespecialiseerd in gedragsverandering en het in gang zetten van sociale verandering. Daarnaast is ze oprichter van de onderzoeksgroep Duurzaam Gedrag en geeft daar sinds 2012 leiding aan. 

Lectoraat Communication, Behaviour & the Sustainable Society
Carina Wiekens is op 24 januari 2019 geïnstalleerd als lector Sustainable Behaviour en samen met collega lector Wim Elving runt zij het lectoraat Communication, Behaviour & the Sustainable Society aan de Hanzehogeschool. Carina Wiekens richt zich op duurzaam gedrag en leidt de onderzoeksgroep Duurzaam Gedrag en Wim Elving richt zich op duurzame communicatie.

Naast dat Carina leiding geeft aan de onderzoeksgroep Duurzaam Gedrag, is ze betrokken bij de bacheloropleidingen Toegepaste Psychologie en Social Work van de Academie voor Sociale Studies en de master Sustainable Energy System Management (SeSyM). Ook is ze als Visiting Professor werkzaam bij Wageningen University & Research, alwaar ze promovendi begeleid in onderzoek naar het bevorderen van burgerinitiatieven.

E-mail: c.j.wiekens@pl.hanze.nl