Discussiemiddag ‘Diversiteit in de inclusieve stad’

DSC_0210

In veel steden bestaat er geen getalsmatige meerderheid meer van één bevolkingsgroep. Bij deze alledaagse diversiteit worden in politiek en media regelmatig positieve en negatieve beelden geschetst. De meningen onder bewoners lopen ook uiteen. Bijvoorbeeld over het opvangen van asielzoekers, over het wel of niet bestaan van discriminatie op de arbeidsmarkt en over het toewijzen van sociale huurwoningen aan kwetsbare huishoudens en tegelijkertijd de afname van goedkopere woningen door de instroom van hogere inkomens. De rol en ervaringen van professionals die dagelijks werkzaam zijn in de leefwereld van die diverse stad komen minder vaak in beeld. Hoe gaan zij om met zaken als emancipatie, uitsluiting en onbegrip over elkaars achtergronden? En hoe kunnen zij meer verbinding creëren tussen verschillende bevolkingsgroepen, zodat men minder langs elkaar heen leeft en werkt?

Tijdens deze discussiemiddag van Platform Stad en Wijk op donderdag 6 juni laten professionals en onderzoekers zien hoe zij en anderen omgaan met diversiteit en hoe in de praktijk wordt gewerkt aan een inclusieve stad. Sprekers zijn:

Initiatiefnemer en voorzitter van de dag is Guido Walraven, lector Dynamiek van de Stad (Hogeschool Inholland).

Wanneer
Donderdag 6 juni 2019
13.30 uur – 16.30 uur
Inloop vanaf 13.00 uur en aansluitend is er een borrel

Locatie
Hogeschool Inholland, Posthumalaan 90, Rotterdam
(op loopafstand van metrostation Wilhelminaplein)

Aanmelden
Toegang is gratis. U dient zich wel aan te melden via onderstaand formulier.

Foto: Gerben Helleman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s