Boekpresentatie Sociaal ondernemen

sociaal_ondernemen_lrHet sociaal domein is sinds de decentralisaties van 2015 ingrijpend veranderd: de verzorgingsstaat heeft plaatsgemaakt voor een participatiesamenleving, waarin zelfredzaamheid en eigen initiatief voorop staan. Dit heeft gevolgen voor professionals in het sociaal domein en vraagt om een doorontwikkeling van hun ondernemende kwaliteiten. Sociaal professionals werken binnen beleidskaders die gericht zijn op de bevordering van de eigen kracht van de cliënt/bewoner én in een zakelijke en resultaatgerichte context. Het nieuwe boek Sociaal ondernemen: innovatie en ondernemerschap in het sociale domein biedt daar handvatten voor en nodigt uit tot reflectie hierover.

Het boek wordt uitgegeven door Boom hoger onderwijs en is geschreven door onderzoekers van het lectoraat Dynamiek van de Stad (Hogeschool Inholland) en het lectoraat Sociale innovatie en ondernemerschap (Hogeschool Leiden). Zij zijn beide lid van het Platform Stad en Wijk. Het boek levert inspiratie voor studenten, professionals en docenten in studies zoals sociaal werk, toegepaste psychologie en pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Ook startende sociaal ondernemers hebben baat bij de handvatten die dit boek biedt. Het zoeken naar en het creëren van kansen en het werken aan verandering en innovatie in het brede sociale domein staan centraal.

Boekpresentatie
Op maandag 23 maart 2020 wordt vanaf 15.15 uur de boekpresentatie gehouden. De auteurs – Guido Walraven, Suzan van der Pas, Ido de Vries en Philip Marcel Karré – nodigen u van harte uit voor een inspirerende bijeenkomst bij Hogeschool Inholland in Rotterdam.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar https://www.boomhogeronderwijs.nl/uitnodiging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s