Boek Sociaal ondernemen

sociaal_ondernemen_lrHet sociaal domein is sinds de decentralisaties van 2015 ingrijpend veranderd: de verzorgingsstaat heeft plaatsgemaakt voor een participatiesamenleving, waarin zelfredzaamheid en eigen initiatief voorop staan. Dit heeft gevolgen voor professionals in het sociaal domein en vraagt om een doorontwikkeling van hun ondernemende kwaliteiten. Sociaal professionals werken binnen beleidskaders die gericht zijn op de bevordering van de eigen kracht van de cliënt/bewoner én in een zakelijke en resultaatgerichte context. Het nieuwe boek Sociaal ondernemen: innovatie en ondernemerschap in het sociale domein biedt daar handvatten voor en nodigt uit tot reflectie hierover.

Het boek wordt uitgegeven door Boom hoger onderwijs en is geschreven door onderzoekers van het lectoraat Dynamiek van de Stad (Hogeschool Inholland) en het lectoraat Sociale innovatie en ondernemerschap (Hogeschool Leiden). Zij zijn beide lid van het Platform Stad en Wijk. Het boek levert inspiratie voor studenten, professionals en docenten in studies zoals sociaal werk, toegepaste psychologie en pedagogiek in het hoger beroepsonderwijs. Ook startende sociaal ondernemers hebben baat bij de handvatten die dit boek biedt. Het zoeken naar en het creëren van kansen en het werken aan verandering en innovatie in het brede sociale domein staan centraal.

Boekpresentatie
Door de maatregelen rondom het coronavirus heeft de uitgever in samenspraak met InHolland besloten om de boekpresentatie Sociaal Ondernemen op 23 maart 2020 te annuleren. Wel werd op 21 april een webinar georganiseerd waarin Ido de Vries,  docent/onderzoeker aan de Hogeschool Leiden, meer vertelde over de sociaal ondernemende professionals in coronatijd. Deze is volledig terug te beluisteren. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s