Meet & greet: Gemeenten en hogescholen samen op weg naar leefbare en veilige wijken

Foto: De Haagse Hogeschool

Lectoraten van hogescholen werken al jarenlang aan vraagstukken rondom leefbaarheid en veiligheid. Dit doen zij op basis van praktijkgericht onderzoek en veelal in directe afstemming met gemeenten. De VNG, Regieorgaan SIA en Platform31 zien graag dat de samenwerking tussen gemeenten en hogescholen structureel wordt, en dat zoveel mogelijk gemeenten profijt hebben van de kennis en kunde van de lectoraten. Samen met deze partijen en lectorenplatform Veiligheid organiseren we daarom een Meet & Greet tussen lectoren en gemeentelijke professionals. Kom ook en verken de mogelijkheden tot meerjarige samenwerking!

Programma

  • 12:30 Inlooplunch
  • 13:00 Kennismaking
  • 13:15 Korte opening met Ben Kokkeler (lector Digitalisering en Veiligheid bij Avans Hogeschool en voorzitter van de Ethische Commissie Eindhoven) & Maarten van Veen (stafadviseur gemeente Eindhoven en secretaris van de Ethische Commissie Eindhoven) over concrete voorbeelden en geleerde lessen rondom samenwerking gemeenten en lectoraten
  • 13:35 Reflectie door Laurens de Graaf (oud-lector en burgemeester van Lopik), gevolgd door discussie en vragen
  • 13:50 Meet & Greet tussen lectoren en gemeentelijke professionals – Kom alles te weten over onderzoeksprojecten over leefbaarheid & veiligheid in gemeenten! Met onder meer: Katja Rusinovic (lector Grootstedelijke Ontwikkelingen, De Haagse Hogeschool), Ben Kokkeler (lector Digitalisering & Veiligheid, Avans Hogeschool), Dinand Ekkel (lector Groene & Vitale Stad, Aeres Hogeschool), Elma Oosthoek (Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, Hogeschool Rotterdam), Angela van der Heijden (Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie, Hogeschool Rotterdam)
  • 15:45 Afsluiting

De bijeenkomst wordt geleid door Martine Meijers, strategisch adviseur van de VNG.

Datum
Woensdag 25 januari 2023 van 12.30 uur tot 16.00 uur, met inlooplunch

Locatie
Willemshof VNG, Nassaulaan 12 te Den Haag

Aanmelden
Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via Regieorgaan SIA.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie over de bijeenkomst kun je mailen naar kennishub@vng.nl. Stuur deze uitnodiging gerust door naar andere geïnteresseerden in je netwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s