Regieorgaan SIA honoreert subsidie voor voortzetting en doorontwikkeling Platform Stad en Wijk

Lectoren van Platform Stad en Wijk op excursie in Rotterdam-Zuid (Foto: Platform Stad en Wijk)

Platform Stad en Wijk heeft zich in vijf jaar tijd ontwikkeld tot een sterk netwerk van lectoraten die samenwerken rondom gezamenlijke onderzoeksaanvragen, onderzoeksprojecten, publicaties en bijeenkomsten. We zijn blij te kunnen mededelen dat onze subsidieaanvraag in de nieuwe ronde van de Platformregeling van Regieorgaan SIA is gehonoreerd. Daarmee krijgt Platform Stad en Wijk subsidie om de activiteiten de komende drie jaar voort te zetten en zich verder door te ontwikkelen.

De komende jaren zal het platform zich richten op het thema ‘leefbare (stads)wijken’. De centrale vraag is daarbij: hoe zorgen we er samen met de mensen om wie het gaat – beleidsmakers, (wijk)professionals, bewoners en studenten – voor dat de stadswijk leefbaar is en blijft? We focussen daarbij op vier dimensies van leefbaarheid: een gezonde fysieke omgeving, een duurzame omgeving, een veilige omgeving, en de governance van de leefomgeving.

Met de honorering van de subsidieaanvraag heet het platform zes nieuwe (associate) lectoren en hun lectoraten welkom: Evert-Jan Velzing, lector Urban Innovation (Windesheim), Rosalie Metze, associate lector bij het lectoraat GGZ en Samenleving (Hogeschool Windesheim), Julien van Ostaaijen, lector Recht en Veiligheid (Avans Hogeschool), Carina Wiekens, lector Duurzaam Gedrag (Hanzehogeschool), Dinand Ekkel, lector Groene en Vitale Stad (Aeres Hogeschool), en Hanneke Kruize, L.INT lector Gezonde Stedelijke Ontwikkeling (Hogeschool Utrecht). Het lectoraat Dynamiek van de Stad (Hogeschool Inholland) van Richard de Brabander gaat verder onder de naam Ecosociaal werk. Erik Jansen blijft betrokken bij het platform, maar vanuit zijn nieuwe rol als lector Sociale Duurzame Praktijken (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen).

Daarnaast heten we ook een aantal nieuwe externe partners welkom: het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) van de Hogeschool Rotterdam, Aedes, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), Movisie, lectorenplatform Veiligheid, lectorenplatform Sport en Bewegen, en lectorenplatform Jeugd in een complexe samenleving. De samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Platform31 en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zetten we voort.

We kijken enorm uit naar de samenwerking en het bundelen van de krachten de komende jaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s