Workshop Narratief onderzoek

Steeds meer (docent)onderzoekers en studenten doen ervaring op met ‘narratief onderzoek’.  In deze kwalitatieve onderzoeksmethode worden de menselijke ervaringen en hun verhalen als uitgangspunt genomen. Het gaat over hoe mensen bepaalde gebeurtenissen beleven en daar – vanuit hun eigen perspectief – een eigen betekenis aan geven. Het geeft inzicht in de strategieën die mensen hanteren om hun wereld en hun eigen positie daarin te definiëren. Deze verhalen zijn vervolgens te ordenen en met elkaar in verband te brengen op hetgeen hen bindt en scheidt. Om zo van individuele naar collectieve verhalen te komen. Een onderzoeksmethode die logischerwijs hele andere inzichten oplevert dan een kwantitatief onderzoek, zoals een enquête.

Workshop
Platform Stad en Wijk organiseert op 15 november 2018 om 11.00 uur tijdens het SIA-congres een interactieve workshop over dit interdisciplinaire en snel groeiende onderzoeksveld. Nico de Vos, lector Participatie en Stedelijke Ontwikkeling (Hogeschool Utrecht) en Erik Jansen, associate lector Versterken van Sociale Kwaliteit (Hogeschool Arnhem-Nijmegen) vertellen over hun eigen ervaringen en gaan met de zaal in gesprek over de achtergronden, de voor- en nadelen en de do’s en dont’s van narratief onderzoek. En over de vraag hoe je dergelijk onderzoek vertaalt naar beleidsaanbevelingen.

!!! De workshop vindt om 11.00 uur plaats in restaurant ‘The Y’ van het congrescentrum in Nieuwegein. Let op: in het programmaboekje staat de verkeerde tijd vermeld. !!!

Onderzoek met impact
Praktijkgericht onderzoek van hogescholen is onderzoek met impact. Het heeft een grote rol in het oplossen van vraagstukken in de samenleving en het draagt bij aan het onderwijs van hogescholen. Tijdens het SIA-congres wordt de toekomst van en met praktijkgericht onderzoek verkent. Dit gebeurt aan de hand van workshops, debatten, ontmoetingen en aan de hand van goede voorbeelden.
Deelname is gratis, maar u dient zich wel vooraf aan te melden via de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s