Webinar ‘Veerkrachtige wijken in coronatijden’

Delftse markt in coronatijd - (c) Gerben HellemanVeerkracht is het vermogen om je aan te passen aan tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen. De coronacrisis vraagt van ons allemaal een bepaalde mate van veerkracht. Zowel thuis als op het werk en in onze vrije tijd. Wat valt er echter te leren van deze ingewikkelde tijd? Welke kansen, leerpunten en successen doen zich voor in buurten en wijken?

Onderzoekers van diverse hogescholen proberen hier inzicht in te krijgen.
Het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken (Hogeschool van Amsterdam) onderzocht de laatste weken wat de gevolgen zijn voor de fysieke en sociale ambities in de Amsterdamse ‘ontwikkelbuurten’. En hoe ambtenaren zich hebben moeten aanpassen aan de nieuwe situatie.
Het lectoraat Jeugd (Hogeschool Utrecht) onderzocht hoe gezinnen deze tijd ervaren. Gezinnen zijn immers meer beperkt tot hun eigen woning en moeten werk, school en zorgtaken combineren. Hoe gaan zij om met al deze nieuwe uitdagingen?
En het lectoraat Architecture in Health (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) onderzoekt de sociaal-ruimtelijke effecten van de coronacrisis. Onder andere bij het ontwerp van een slimme wijk voor senioren.
Met behulp van onderstaande video krijgt u in een uur tijd een update van de laatste onderzoeksresultaten.

Datum: Dinsdag 23 juni 2020

Sprekers
Stan Majoor, lector Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken (Hogeschool van Amsterdam)

Anna van Spanje-Hennes en Marije Kesselring, onderzoekers bij het lectoraat Jeugd (Hogeschool Utrecht)

Masi Mohammadi, lector Architecture in Health (Hogeschool Arnhem en Nijmegen)

Foto: Gerben Helleman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s